BEADS & SEQUINS EMBROIDERY- It's all About Passion & Patience

By: dzila zahari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 12-Apr-2009 21:35 Email | Share | Bookmark
32. FTIMdc DINNER 040409

The Stage
antara yg dipertandingkan
cantik model ni kan...
ngam wo...
cantik jugak
alah comei...
gambar kenangan dgn winning design
web beaders
Izan BnTB & Fida
BnTB tayang rerama dia
BnTB & Umi Pepari
Fida
Sweet Ija Manik-manik
Trio - Lily, Ija & Nora
The Invitation Card
Front
Close up
Tangan yang tak complete lagi
The bag
Bag - close up
The shoes
the Beauty's beads


Hi....salam semua...

Dinner Rosita Jaafar (RJ) dah pun berakhir pada malam minggu lepas (040409). Tarikh keramat yang mempunyai erti yang tersendiri bagi pengasas FTIMdc itu diraikan oleh sebilangan besar para pelajar pusat rekaan fesyen tersebut dan juga para "beaders" yang sentiasa mencari idea-idea yang boleh dihasilkan dan diketengahkan di laman web masing2 untuk sama2 berkongsi ilham. Saya rasa teruja sangat dapat duduk dalam kelompok rakan2 beaders dan memang rasanya terlampau singkat waktu untuk kita sama-sama lebih mengenali antara satu sama lain. Dengan minat dan hasrat yang satu, sudah tentunya bila kita berkumpul, banyak cerita yang ingin dikongsi bersama..tapi itu lah...dengan waktu yang begitu singkat tentulah yg lebih utama pada malam itu...ingin melihat dengan lebih dekat hasil-hasil rekaan beaders yang bertanding dan mengenali RJ in person serta mengabadikan potret bersama.

Bercakap mengenai potret...alangkah sedihnya kerana kamera cap naga ku tidak di "setting" begitu baik menyebabkan hasilnya tidak seperti yang diharapkan. Walau bagaimana pun untuk kenangan dan rekod dlm fotopages ni, saya upload kan lah jugak di sini...jangan kan tidak.... sedikit sebanyak... hasil snap saya pada malam itu, nanti tkde story la pulak... (sbb tu lambat nak report kat sini..). Untuk yang menang, tak kira apa kategori, tahniah diucapkan ...termasuk Cikgu Nora kita yg memenangi kategori Personal Distributor. Tahniah sekali lagi...

So...enjoy the photos (sadly, of all the winning designs...the 3rd one didn't get caught by my camera lense...)


By the way, nak tau apa yang I pakai malam dinner tu and what complemented my appearance that nite...so here I show off the items (saja suka2 buat history):-

the dress

close up

bhgn tgn yg tk complete lg tp ada gak yg minat nk snap...utk koleksi peribadi

the bag

tengok manik2 yg dijahit atas bag tu...sgt kemas kan...(bag pinjam...

the shoes (sdn bhd)


Quote:


AIZA -> laaa....tk jumpa kita ye...akak duk dgn kelompok beaders yg lain...Izan Beauty n The Beads, Umi Pepari, Ija Manik-manik...Glamstarz tu je yg akak kenal...yg lain2 pun tk sempat nk berkenalan...Kita duk kat hjung ceruk bhgn kanan dewan..kl ada rezeki kita jumpa bebila nnti ye..

NORA -> tu la pasal...spoilt betul beg oren tu...kasi cover bag manik ...hilang glamer akak mlm tu...huhuhu.. lupa lg satu nk tunjuk close up...tudung yg special d/v by BnTB dan dijahit pearl...nnti la kemudian upload

BnTB -> alah...tk pe..kl kluar pun buat malu je...jahit separuh jln...Balkis jugak yg glamer w/p tk menang gambo kluar paper ...tu yg mau tu......caya la...(o ye...gambo kepala u kluar tk? hehhehe kl ada, kira glamer jugak u eh......tk tgk paper lg ni...)

IJA -> alahai Ija...tima kacih je la sbb suka baju yg tk brape nk siap tu...hehehe...kl nk tau..beads tu I beli dr Zai manik...so u boleh la tanya dia..sbb akak pun tk tau apa saiz nya..

PEPARI Umi, thanks sbb appreciate kerja tangan akak.tp akak lebih admire yr handworks esp manik tabur + acrylic stone tu...mesti satu ari nk tiru gak design awak tu...and presentation nya yg cantik, lg menyerlah kan design tu..brilliant idea.
Akak tk kisah campur group u all mlm tu ...sbb akak ni pun brutal gak...Satu ari kita buat gathering ramai2...mesti gempak gitu..kan...kan..kan...
Bunga organza putih tu...kalau dapat akak nak tukar dengan warna pink...rasanya baru menyerlah gitu ...wat u say?

EEDA MANIK alahai...apalah sangat....anyway tq sbb appreciate hasil kerja tangan kita w/p kita rasa u and the others punya design pun "de bomb". Banyak lagi yg nak ditokok tambah kat baju pink tu supaya hati puas dan tk rasa kekurangan...

IJA tq.. tq... tq... dah ada org ingat camtu pun Ija..diorang ingat model tu pakai baju hasil kerjatangan akak.....tumpang glamer u...hahaha...

Tudung kurita lagi glam....jadi focus "nyonya" mamarazi mlm tu...

DANA tq dana...

GLAMSTARZ fariha, bila tgk buku, mcm senang je nk buat bunga organza tu...tp yg ini i beli dah ready made...jgn tk tau..kat kedai bunga tempat i ni..mcm2 jenis bunga organza ada....tk yah susah2 nk buat...beli dan tampal....abis citer...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net