BEADS & SEQUINS EMBROIDERY- It's all About Passion & Patience

By: dzila zahari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-Aug-2009 12:33 Email | Share | | Bookmark
45. MENORA PUAN FUZIAH

baru siap 80%
still in progress
dah siap....
View all 8 photos...






Thousand apologies untuk Puan Fuziah sebab saya perap baju dia teramat la lamanya. Corak yang ingin diaplikasikan atas baju kurung hitam pekat ini kerap bertukar dalam kotak fikiran saya. Memula memang Puan Fuziah ingin kan corak Menora untuk bahagian lengan baju ini, tetapi saya cuak sebab tak pernah buat dan kelengkapan tiada. Lalu saya bertanyakan Puan Fuziah jika beliau ada lain design untuk menggantikan Menora. Lantas beliau meyuruh saya mengikut saja corak manik tabur dalam salah satu majalah Nona (gambar muka depan Datuk Sheikh Muzaffar). Walau bagaimanpun, bila tiba saat giliran saya memegang baju ini, saya mendapat ilham bagaimana ingin mencorakkan Menora di atasnya...maka terhasil lah corak seperti di atas....


Sunday, 23-Aug-2009 02:21 Email | Share | | Bookmark
HI-TEA @ KL TOWER 090809

 
 
 
View all 69 photos...
Hi..lama terperap gambo2 ni...baru ada can nk upload. Al maklum...akak teramat la bz nya...byk benda nk kena plan utk pindah opis ni...bulan posa lg...letih...letih....terpaksa call customer yg antor 2 3 psg baju tu mintak tangguh sepasang pas raya....akak tk larat....!!!

Ok...pepehal pun, meh jamu mata ngan gambo2 meriah Cik Kiah the beaders pi HI TEA @ KL Tower tempoh hari....date dia cun u...090809...






Ini gambar mukadimah sebahagian daripada Cik Kiah yang berposing sakan semasa Hi-Tea @ KL Tower bersama Rosita Jaafar sempena pelancaran buku baru beliau di pasaran...Gambar-gambar yang lain akan menyusul kemudian...Tunggu...


Wednesday, 5-Aug-2009 17:10 Email | Share | | Bookmark
NEXT PROJECT...

 
 




Ni baju member baik.....idea dah ada tp lum pulun betul2.


Wednesday, 22-Jul-2009 14:59 Email | Share | | Bookmark
44. WIP SHIMMERING FLORA (SF) - Elya Putrajaya

 
 
 
View all 8 photos...



...hampir nk siap..tinggal tgn je lg...

24.07.2009

Masih dalam pembikinan....

Elya dari Putrajaya sangat teruja dgn design SF ...Memula dia nak hantar 4 psg bajunya ...semua utk SF...tp saya tak berani nak commit sampai 4. Akhirnya setelah dipujuk2, saya relakan 2 bajunya sahaja utk dihantar sebelum Raya ini. Memandangkan ramai permintaan untuk design SF, saya hanya hadkan 2 pasang baju aje utk saya mencorakkannya. Tapi, memandangkan kesuntukan masa, maaf, saya dah tk ambil design SF ini lagi sehingga RAYA.

Harap-harap Elya berkenan dengan corak SF di atas...

Quote:

1. IZAN72 > Zan, belum siap yg ini, dah asyik jeling baju yg lain aje sbb berkira2 bila plak turn baju yg lain tu nk disudahkan...huaa!!


Sunday, 12-Jul-2009 22:16 Email | Share | | Bookmark
43. OUTLINE FOR BATIK DIGITAL (LIZA)

 
 
 
View all 4 photos...
..dah siap...!!!

Lama dah siap...tp baru ada masa nak posting. Well...nothing much to share coz it's just a simple outline which a school gal also can do. Nothing extra ordinary...Already showed the pix to its owner and she just said "CANTIKNYA...JAL (my nickname among close friends). TAK SABO NAK PAKAI". Glad she appreciated the outcome...

THANKS KENIT... sorry..baju masih terperap ...belum sempat nk courier

To Others...layan je ek...






28 Jun 2009

....yang sedang dalam pembikinan.



Baju Kurung Pahang dari jenis kain Batik Digital gabungan warna merah samar dan ungu kusam serta kelabu, diminta oleh tuan punya badan, kawan baik saya dari Shah Alam sekadar membuat outline. Tidak menggemari corak yang begitu "menangkap" atau "berat" sekadar menaikkan seri corak kain batik berkenaan...Tunggu dan lihat bagaimana hasilnya nanti..



[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net