BEADS & SEQUINS EMBROIDERY- It's all About Passion & Patience

By: dzila zahari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 9-Sep-2009 23:45 Email | Share | | Bookmark
50. GLOW - MAZNAH

 
 
 
View all 4 photos...






Salam peeps!

Satu lagi hasil kerja dengan menggunakan acrlic stone untuk sorang lagi member kamcing. Kalau sesiapa ingat, dalam entry yg lepas saya ada menunjukkan WIP utk baju ini. Tapi masa tu, ada di selitkan batu berwarna kuning diraja. Setelah ditunjukkan sample menggunakan batu tersebut, tuan baju tidak berapa menggemarinya sebab katanya.....too outstanding!!

So, finally the design turned out to be like the above...and her comment was "so sweet"...Iye ke?

Quote:

SHEIK -> Tq Sheik..


Monday, 7-Sep-2009 09:20 Email | Share | | Bookmark
49. PINKY GLITZ

 
 
 
View all 4 photos...




First time jahit "stone" besar kat baju...payah gak nk adjust alignment ek...tengok mcm senang je nk meletakkannya atas baju. Kalau bentuk bulat ok kot lagi...tp kl dah bersegi-segi cam yg ini...tk senang duduk dibuatnya...kejap jahit berdiri, sekejap duduk..apa tak nya ..material baju ni dr jenis chiffon yg lemah gemalai. Ditambah dgn lining...terpaksa la berhati-hati menjahitnya supaya baju tetap nampak "jatuh" naturally dan tkde "gelembung2" kain setelah dijahit manik...

Bhgn hujung lengan yg seperti sesengat sotong itu dijahit dengan teknik labuci bersayap.

Zasss.....Layan!!!!!


Friday, 4-Sep-2009 13:26 Email | Share | | Bookmark
48. GUGUSAN SUKMA - RIEZA

 
 
 



Baju kedua Rieza yang dicorakkan "sebijik" mcm version Datin Asima. Dpt compliment dr my hubby ..kira ok la tu...Rieza cakap dgn akak, baru tgk gambo yg I email kat dia, dia dah berangan jauh dan asyik tersenyum aje tgk hasil tangan auntie akak ni...U all layan je la gambo2 ni...


Monday, 31-Aug-2009 02:20 Email | Share | | Bookmark
47. MENORA DZILA

 
 




Ini lagi satu version Menora. Tuan rumah punya. Tak sempat nak buat sendiri...hantar je kat Auntie...slalu nya 2 minggu da siap...tp disebabkan ari tu org seberang berkempen..jadi banyak workers dia yg cuti...so...tk dpt la nk sudahkan on targeted time... jadi la sebulan menunggu hasilnya...Zassss...layan

Quote:

1. EJA -> Eja... ni la baju yg akak beli kat TM "butik" tu...mmg beli dah ada agenda nk anto kat auntie akak for beading...dapek den raso pakai MENORA rayo ni

2. BALKIS-> kl dah berkenan...apa ditunggu lg...atau nk tunggu perut kempis dulu? Raya thn depan bole la melaram sambil kendong org baru....

3. EEDA-> nampak gaya gitu la ...jd iklan bergerak utjk kengkawan...


Sunday, 30-Aug-2009 18:39 Email | Share | | Bookmark
46. MENORA RIEZA

 
 
 
View all 9 photos...



Ini baju dari seseorang yang berkenan sangat dengan my auntie An's exclusive design. So here I show you her latest touch for Rieza. Actually, the design has no pearls. However, after belek and belek..I decided to put some pearls among the scattered beads to "tone down" the "so-messy" design. That is why you can see there are 3 pearls down below at the edge of the emboidery.....which actually have not finished sewn for the whole design...


ni...version dah letak pearl

Enjoy viewing!!!!

Quote:

1. EEDA -. Cepatnya Eeda masuk FP I ni...baru letak da ada visitor...thanks!


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net