BEADS & SEQUINS EMBROIDERY- It's all About Passion & Patience

By: dzila zahari

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-Oct-2009 06:01 Email | Share | | Bookmark

http://www.fotopages.com/cache/225490qtxehtfywnzcfrzl.png


Saturday, 26-Sep-2009 17:00 Email | Share | | Bookmark
54. MUTIARA BERIRING MARSYA

 
 
 




Ini baju anak dara I yang 1st twin tu....memang dah janji ngan dia nk jait manik kat baju tu...actually dia nk dangling (berry) tp tgh mlm raya baru nk start jait...mano la sompek omak eh nk buek...last2 buat je manik beriring guna pearl cam dalam fotopages noramanik. Start tgh mlm...abis dlm kul 2.30 pg....(ok la tu...byk gak masa yg tinggal utk tido The other twin - tk berminat langsung nk letak manik kat baju dia...(seb baik..)



Quote:

IZAN-> ya Izan....Selamat Hari Raya & mazaba...yg mana terlebih dan terkurang tu...harap halal kan...Bila nk buat open house? hhehehe..

EJA-> bila nk dtg umah?

BALKIS-> Sama-sama Balkis...


Thursday, 17-Sep-2009 17:33 Email | Share | | Bookmark
53. SCATTERED PEARL - PN FUZIAH

 
 
 
View all 4 photos...






Ok...ni baju yang tkde plan langsung...ikut gerak hati je...so ni la end resultnya...nk bg nama pun...payah nk mikirkannya..., sib baik tuan punya baju suka...

Anyway, SELAMAT HARI RAYA TO ALL....TAKE CARE & BERHATI-HATI DI JALAN RAYA !!!


Saturday, 12-Sep-2009 23:00 Email | Share | | Bookmark
52. MAKEOVER HUDA'S KURUNG

 
 
 
View all 7 photos...






Baju member jugak ni..Actually, baju ni dah ada jahitan maniknya...tp Huda suruh I enhance kan beading works tu bagi livelier sikit so...I just added the "berry" dangling and maroon acrylic cubic stone to contrast / break the existing colors which are not much difference to each other (silver + light pink)....so here is the result...do u think it works? (However, Huda already very pleased with the outcome... thanks god!)

Quote:

EJA -> HI....Selamat Hari Raya to u too...hopefully...SF ari tu da siap dan boleh tayang kat sini...

B&TB -> SELAMAT HARI RAYA & MAZABA to u too.....


Thursday, 10-Sep-2009 23:33 Email | Share | | Bookmark
51. SF - ELYA PUTRAJAYA

 
 
 
View all 4 photos...






Salam semua,

Baju ni dah lama siap, tp pending nk buat jurai tu sebab tu lama terperap. WIP dia kalau sesiapa yg pernah menjenguk di entry yg lalu mesti ingat baju dual tone ni yg mempunyai combination yg sgt sweet. Saya suka! Jadi bila dah siap semuanya, saya share di sini the complete version...

Disebabkan hanya 2 tona, saya hanya menggunakan manik dan labuci warna2 yang senada dan juga off white utk membangkitkan seri dan memecahkan warna 2 tona tersebut. Ada satu lagi baju dwiwarna Elya yang perlu disiapkan selepas raya utk beliau pakai ke majlis rumah terbuka pula...Harap2 saya sempat menyudahkannya.

Quote:

DANA-> tq sis...mmg warna baju menarik...sbb tu suka sgt nk buat beading kat baju tu

ELYA-> kalau awak suka, saya lagi suka.... Maaf, satu lagi baju Elya masih merangkak2 nk menyiapkannya....hope u can bear with me...


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net